Hejka 🙋♀️ ja z pytankiem do was, lubicie kiełbaskę podsmazoną na patelni z cebulą?? Ja lubię! Dziś natomiast przygotowaliśmy carrywurst! Było równie pysznie!
Z frytkami i surowymi warzywami tj. papryką i ogórkiem. Było bardzo smacznie 👌
400 g kiełbasy
Olej do podsmazenia Kiełbasy
50 g wody
1 łyżeczka curry
120 g keczupu
10 g syropu z agawy bądź miodu
Łyżeczka papryki słodkiej lub ostrej jeśli lubicie
Kiełbasę kroimy w plasterki. Podsmażamy na odrobinie oleju.
W garnku zagotowujemy 50 g wody , do wrzątku dodajemy keczup, curry i paprykę oraz miód. Podgotowujemy ok 2 minuty i polewamy powstałym sosem podsmazoną kiełbasę.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇