Kawałki mrożonego łososia u mnie 750 g
200 ml śmietanki 30 %
Opakowanie szpinaku baby 300 g
Sól pieprz
Kilka pomidorków cherry
Łyżka masła
2 Ząbki czosnku
Płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
Cebula
Przyprawionego łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
W tym czasie w garnku podgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Po chwili dodajemy szpinak i mieszamy aż listki zwiędną.
Dodajemy śmietanke. Przez sitko dodajemy mąkę ziemniaczaną. Mieszamy
Rybę wyciagamy z piekarnika i nakładamy na nią sos szpinakowy. Układamy polowki pomidorków.
Zapiekamy 10 minut.
Podałam z ryżem. Udekorowałam plasterkiem cytryny.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇