500 g mięsa z fileta z kurczaka
1 czerstwa bułka moczona w mleku
1 cebula
Sól pieprz
Koperek
Żółtko
Białko
1 marchewka
50 g masła
400 ml bulionu
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej i pszennej
Mięso mielimy razem z odciśniętą bułką i cebulą. Dodajemy sól i łyżkę koperku razem wszystko mieszamy na końcu dodajemy Żółtko oraz ubite na sztywno białko.
Zwilżonymi dłońmi formujemy malutkie Pulpeciki które obtaczamy w mące a następnie smażymy na maśle.
W międzyczasie podgrzewamy bulion razem z startą marchewką , doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy do bulionu podsmażone Pulpeciki i gotujemy 20 minut.
Na koniec przez sitko dodajemy łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę pszennej A takze łyżkę koperku.
Podałam z ziemniakami i surówką z selera.
Surówkę z selera znajdziesz tutaj👇 https://kuchnianaluzie.pl/2023/02/15/surowka-z-selera-z-jablkiem-i-rodzynkami/
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇