Składniki

10 sztuk wytrybowanych pałek z kurczaka lub inne mięso z kurczaka

1 papryka czerwona

1 cebula

200 ml bulionu

1 łyżka mąki

Przyprawa do kurczaka

Łyżka koncentratu pomidorowego

Kupiłam 10 sztuk podudzi z kurczaka, wytrybowałam je czyli po prostu pozbawiłam kości, a jak to zrobiłam krok po kroku macie w zapisanych relacjach na moim instagramie. 

Następnie mięso przyprawiłam, porządnie obsmażyłam z każdej strony na dobrze rozgrzanej patelni.

Mięso przełożyłam do głębszej patelni a na pozostałym tłuszczu podsmażyłam cebulę z papryką. Dodałam warzywa do mięsa, obsypałam mąką ziemniaczaną, dodałam łyżkę koncentratu pomidorowego i podlałam całość bulionem. Dusiłam pod przykryciem 1h.

Podałam z plackami ziemniaczanymi. Niebo w gębie 👌

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/profile.php?id=100031027107162

A także na Instagramie 👇

https://instagram.com/kuchnianaluzie?igshid=NzZlODBkYWE4Ng%3D%3D&utm_source=qr