900 g szpinaku mrożonego
3 ząbki czosnku
oliwq do podmażenia
200 g fety
150 g twarogu
sos sojowy
przyprawy pieprz i sól
pół szklanki śmietany 18 procentowej
1/4 szklanki mleka
1 jajko

Usmażyć nalesniki. Ja swoje przygotowałam w Termomixie według następnejącego przepisu:
50 g roztopionego masla
600 g mleka
250 g mąki orkiszowej
4 jajka
Szczypta soli.
Zmiksować 40 sekund i odstawić na 30 minut.

Farsz:
na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany Czosnek chwilę smażyć i dodać mrożony Szpinak.

smażyć tak długo aż Szpinak całkowicie odparuje. Następnie fetę i twaróg rozgnieść widelcem i wymieszać ze szpinakiem doprawiając sosem sojowym i pieprzem Wedle uznania.

naleśniki Smarować farszem i zwijać w rulon.
Polecam ułożyć naleśniki, w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, jeden obok drugiego.
Polać następującym sosem: Zmiksować ze soba śmietanę, mleko i jajko.

zapiekać 40 min w temperaturze 180° podawać z świeżymi warzywami.

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/profile.php?id=100031027107162

A także na Instagramie 👇

https://instagram.com/kuchnianaluzie?igshid=NzZlODBkYWE4Ng%3D%3D&utm_source=qr