Ciasto na blachę z wyposażenia piekarnika

920 g mąki
30 g proszku do pieczenia
460 g miękkiego masła
350 g cukru pudru
20 g cukru waniliowego
3 jajka
500 g musu wiśniowego użyłam z Herbapol mus do deserów

Ciasto:
500 g mąki ugniatamy z 15 g proszku do pieczenia, 250 g miękkiego masła, 200 g cukru pudru, 10 g cukru waniliowego , 2 jajkami. Wykładamy na posmarowanej tłuszczem blasze , smarujemy musem i posypujemy kruszonką.

Kruszonka:
420 g mąki
15 g proszku do pieczenia
210 g miękkiego masła
150 g cukru pudru
10 g cukru waniliowego
1 jajko

Pieczemy 35 minut 200 stopni góra dół

Jeśli chcesz przygotować ciasto przy pomocy thermomixa , włóż do misy wszystkie składniki na ciasto i wymieszaj z założoną miarką 2min/obr 4. To samo zrób z kruszonką .

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/profile.php?id=100031027107162

A także na Instagramie 👇

https://instagram.com/kuchnianaluzie?igshid=NzZlODBkYWE4Ng%3D%3D&utm_source=qr