Bardzo smaczna i pożywna.
1500 g wody
2 uda z kurczaka
3 gałązki lubczyku
3 kulki ziela angielskiego
2 listki laurowe
3 średnie marchewki
biała cześć pora
1 korzeń pietruszki
selera kawałek
150 g fasolki szparagowej
1 papryka zielona
5 ziemniaków
Sól pieprz kostki rosołowe koperek
do garnka Wlewamy wodę dodajemy mięso i zagotowujemy. Dokladamy Gałązki lubczyku, ziele angielskie, listki laurowe, kostki rosołowe.
Gotujemy pod przykryciem na niskiej mocy palnika 30 min.
Po tym czasie dodajemy pokrojoną w Talarki białą część pora,marchewkę,korzeń pietruszki, kawałek selera. Gotujemy razem 20 min.
Po tym czasie wyciągamy mięso i gałązki lubczyku a do zupy dodajemy pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową i obraną ze Skórki paprykę, pokrojone ziemniaki.
Gotować do miękkości.
W tym czasie oddzielić mięso od kości przełożyć do wazy razem z gotową zupą. Dodać pokrojony koperek.
Thermomix 👇
Do naczynia miksującego wlewamy 1600 g wody , następnie wkładamy Koszyczek i do koszyczka wkładamy uda z kurczaka, lubczyk, kulki ziela angielskiego i liście laurowe, ustawiamy 30 min 100°C obroty poz.1 bez założonej Miarki.
Po tym czasie ustawiamy 60 min 90°C obroty poz.1 bez miarki.
następnie wyciągamy mięso a do koszyczka wkładamy pokrojone: marchewki, białą część pora, korzeń pietruszki i seler a także dwie kostki drobiowe. Do dolnej przystawki varomy wkładamy fasolkę szparagową, ziemniaki i pokrojoną paprykę zieloną, zakrywamy pokrywą i ustawiamy 40 min varoma obroty poz.1
Oddzielamy mięso od kości, przekładamy do wazy wraz z gotowymi warzywami i zupą , dodajemy Koperek.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/profile.php?id=100031027107162
A także na Instagramie 👇