Bardzo smaczna i pożywna.

1500 g wody

2 uda z kurczaka 

3 gałązki lubczyku 

3 kulki ziela angielskiego 

2 listki laurowe 

3 średnie marchewki 

biała cześć pora

1 korzeń pietruszki 

selera kawałek 

150 g fasolki szparagowej 

1 papryka zielona

5 ziemniaków  

Sól pieprz kostki rosołowe koperek

do garnka Wlewamy wodę dodajemy mięso i zagotowujemy. Dokladamy Gałązki lubczyku, ziele angielskie, listki laurowe, kostki rosołowe. 

Gotujemy pod przykryciem na niskiej mocy palnika 30 min. 

Po tym czasie dodajemy pokrojoną w Talarki białą część pora,marchewkę,korzeń pietruszki, kawałek selera. Gotujemy razem 20 min.

Po tym czasie wyciągamy mięso i gałązki lubczyku a do zupy dodajemy pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową i obraną ze Skórki paprykę, pokrojone ziemniaki.

Gotować do miękkości. 

W tym czasie oddzielić mięso od kości przełożyć do wazy razem z gotową zupą.  Dodać pokrojony koperek.

Thermomix 👇

Do naczynia miksującego wlewamy 1600 g wody , następnie wkładamy Koszyczek i do koszyczka wkładamy uda z kurczaka, lubczyk, kulki ziela angielskiego i liście laurowe, ustawiamy 30 min 100°C obroty poz.1 bez założonej Miarki.

Po tym czasie ustawiamy 60 min 90°C obroty poz.1 bez miarki.

następnie wyciągamy mięso a do koszyczka wkładamy pokrojone: marchewki, białą część pora, korzeń pietruszki i seler a także dwie kostki drobiowe. Do dolnej przystawki varomy wkładamy fasolkę szparagową, ziemniaki i pokrojoną paprykę zieloną, zakrywamy pokrywą i ustawiamy 40 min varoma obroty poz.1 

Oddzielamy mięso od kości, przekładamy do wazy wraz z gotowymi warzywami i zupą , dodajemy Koperek.

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/profile.php?id=100031027107162

A także na Instagramie 👇

https://instagram.com/kuchnianaluzie.pl?igshid=YmMyMTA2M2Y=