Ależ to dobra zupka była. A to za sprawą przede wszystkim przypraw, których użyłam podczas gotowania.
Kochani polecam Wam odwiedzić profil marki Vigor ,
Facebook Vigor przyprawy
Instagram vigor.przyprawy
strona internetowa www.vigorprzyprawy.pl
Mają w swoim asortymencie ponad 160 przypraw. Bardzo fajne jest to, że gramatura przypraw jest dużo większa niż innych przypraw popularnych marek dostępnych w sklepach.
Przyprawy są ręcznie pakowane, w składzie bez zbędnych ulepszaczy. Zamykane w torebkach z zamknięciem strunowym aby zachowywały długo świeżość.
Firma obchodzi w tym roku swoje 20-lecie. Polecam Kochani odwiedzić profil marki na social mediach a także stronę internetową. Na pewno się Wam spodoba.
~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
Zupkę przygotowałam w thermomixie, przepis dostępny na platformie cookidoo pod nazwą: Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą.
Przepis poniżej do przygotowania w zwykłym garnku.
400 g – 500 g czerwonych buraków drobno pokrojonych
1000 g wody
2-3 ząbki czosnku
1 kostka warzywna bio
3 ziarna ziela angielskiego od Vigor przyprawy
2 liście laurowe od Vigor przyprawy
3/4 łyżeczki soli
2 – 3 szczypty pieprzu mielonego od Vigor przyprawy
1 łyżeczka przyprawy do żurku i barszczu Vigor przyprawy
Do garnka wrzucamy drobno pokrojone buraki, można zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i gotujemy od zagotowania 30 minut, na wolnym ogniu pod przykryciem.
Na koniec dodać:
2-3 łyżeczki soku z cytryny
15g – 20g octu jabłkowego
2 – 3 łyżeczki cukru
Gotować jeszcze 5 minut, potem wyjąć liście laurowe a całość zblendowac na gładki krem. Przyprawić przyprawą do żurku i barszczu Vigor przyprawy.
W osobnym garnku ugotować ziemniaki. Dodać odrobinę mleka a także masła wg preferencji i ugnieść ziemniaki porządnie.
Do głębokiego talerza nalać gorącego barszczu, po czym dołożyć łyżkę lub dwie puree ziemniaczanego. Posypać smażoną cebulą, dostępna w sklepie na www.vigorprzyprawy.pl
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇
https://instagram.com/kuchnianaluzie.pl?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Wpis powstał dzięki współpracy z marką Vigor przyprawy