Ależ to dobra zupka była. A to za sprawą przede wszystkim przypraw, których użyłam podczas gotowania.

Kochani polecam Wam odwiedzić profil marki Vigor ,

Facebook Vigor przyprawy

Instagram vigor.przyprawy

strona internetowa www.vigorprzyprawy.pl

Mają w swoim asortymencie ponad 160 przypraw. Bardzo fajne jest to, że gramatura przypraw jest dużo większa niż innych przypraw popularnych marek dostępnych w sklepach.

Przyprawy są ręcznie pakowane, w składzie bez zbędnych ulepszaczy. Zamykane w torebkach z zamknięciem strunowym aby zachowywały długo świeżość.

Firma obchodzi w tym roku swoje 20-lecie. Polecam Kochani odwiedzić profil marki na social mediach a także stronę internetową. Na pewno się Wam spodoba.

~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~

Zupkę przygotowałam w thermomixie, przepis dostępny na platformie cookidoo pod nazwą: Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą.

Przepis poniżej do przygotowania w zwykłym garnku.

400 g – 500 g czerwonych buraków drobno pokrojonych

1000 g wody

2-3 ząbki czosnku

1 kostka warzywna bio

3 ziarna ziela angielskiego od Vigor przyprawy

2 liście laurowe od Vigor przyprawy

3/4 łyżeczki soli

2 – 3 szczypty pieprzu mielonego od Vigor przyprawy

1 łyżeczka przyprawy do żurku i barszczu Vigor przyprawy

Do garnka wrzucamy drobno pokrojone buraki, można zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i gotujemy od zagotowania 30 minut, na wolnym ogniu pod przykryciem.

Na koniec dodać:

2-3 łyżeczki soku z cytryny

15g – 20g octu jabłkowego

2 – 3 łyżeczki cukru

Gotować jeszcze 5 minut, potem wyjąć liście laurowe a całość zblendowac na gładki krem. Przyprawić przyprawą do żurku i barszczu Vigor przyprawy.

W osobnym garnku ugotować ziemniaki. Dodać odrobinę mleka a także masła wg preferencji i ugnieść ziemniaki porządnie.

Do głębokiego talerza nalać gorącego barszczu, po czym dołożyć łyżkę lub dwie puree ziemniaczanego. Posypać smażoną cebulą, dostępna w sklepie na www.vigorprzyprawy.pl

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/

Wpis powstał dzięki współpracy z marką Vigor przyprawy