Hej kochani. Wczorajszy mój obiadek gulasz z mięsa z uda indyka. Oczywiście było smacznie i zapraszam serdecznie po przepis który znajdziecie poniżej 🙂
800 g mięsa z uda z indyka
Przyprawa użyłam przyprawy do pieczonego kurczaka z firmy vigor
Łyżka oliwy z oliwek
Cebula szalotka
dwa listki laurowe trzy kulki ziela angielskiego
dwie Łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej
Marchewka z groszkiem użyłam mrożonej 2 garści
Mięso pokroiłam w kawałki. Przyprawiłam przyprawą i łyżką oliwy z oliwek, wymieszałam dobrze , podsmażyłam na złoty kolor.
dodałam poszatkowaną cebule, chwilę razem jeszcze podsmażyłam.
całość posypałam mąką jak na filmie a następnie zalałam gorącą wodą do przykrycia mięsa.
dodałam listki laurowe ziele angielskie i dusiłam pod przykryciem 40 min
Po tym czasie dodałam dwie garści mrożonego groszku z marchewką i dalej dusiłam jeszcze około 10 min.
podałam z białą kaszą gryczaną niepaloną.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇