Kartoflanka i przepis na nią👇

Kawałek wieprzowego boczku wędzonego
Można dodać również kawałek kiełbaski np slaskiej
Cebula
Ziemniaki ok 5 większych
2 marchewki
Kawałek selera
1 pietruszka
Kawałek pora
Zasmazka: łyżka masła, łyżka mąki u mnie ryżowej można pszennej
Przyprawy: Przyprawa uniwersalna Bio u mnie 2 łyżeczki, sól pieprz , papryka słodka wędzona u mnie łyżeczka, papryka słodka łyżeczka, szczyptę kurkumy, majeranek łyżka , 2 listki laurowe, 3 kulki ziela angielskiego, kawałek startego na tarce imbiru

Boczek wraz z kiełbasą lub bez, kroimy w kawałki i podsmażamy, dodajemy cebulę chwilę przesmażamy.

warzywa oprócz ziemniakow drobno szatkujemy, ja zrobiłam to w szatkownicy marki Kohersen Polska , z której jestem bardzo zadowolona, świetnie radzi sobie z tego typu zadaniami , tu można ją zobaczyć 👇

https://www.kohersen.pl/urzadzenia-kuchenne/722-robot-do-salatek-i-deserow-kohersen-vc05s-150-w-antracytowy-5907642750131.html

Podsmazamy wraz z ziemniakami pokrojonymi w większą kostkę na tej samej patelni gdzie podsmażony był Boczek .

Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy 1,5 l wody wraz ze wszystkimi przyprawami.

Po 30 min dodajemy podsmażony Boczek z cebulą .

robimy zasmażkę: na patelni roztapiamy jedną łyżkę masła dodajemy jedną łyżkę Mąki, mieszamy , Wlewamy dwie Łyżki zupy i znowu mieszamy i przelewamy do garnka zagotowujemy i wsio, zajadamy 👌

Współpraca www.kohersen.pl

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇

https://instagram.com/kuchnianaluzie.pl?igshid=YmMyMTA2M2Y=