Hej kochani ! Na dziś przygotowałam barszcz ukraiński z jajkiem 👌 oczywiście było smacznie i serdecznie polecam Wam ten przepis
Składniki
25 g masla
Pół cebuli
2 Ząbki czosnku
2 buraki
1 marchewka
1 korzeń pietruszki
Kawałeczek zielonej części pora
Kawałek selera
2 ziemniaki
1/5 główki kapusty włoskiej
1 litr wody
Puszka fasolki bialej
100 g drobno krojonych pomidorów u mnie z puszki mutti
Śmietana 18% lub 12% lub jogurt naturalny lub jogurt grecki
Przyprawy: kostka warzywna bio , 2 liście laurowe , 3 kulki ziela angielskiego , łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu , 1/4 łyżeczki kminku, cukier do smaku, ocet jabłkowy do smaku
Na maśle podsmażamy cebulę, por, Czosnek.
W tym czasie kroimy drobno resztę warzyw buraki, marchewkę, seler, pietruszkę , ziemniaki.
Dodajemy do cebuli smażymy razem parę minut.
Zalewamy całość wodą, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, kostkę warzywną bio.
Gotujemy , od zagotowania 15 minut.
Dodajemy poszatkowaną kapustę, gotujemy kolejne 15 minut.
Dodajemy fasolę, pomidory, pieprz, kminek, sól i gotujemy jeszcze 5 minut.
Na końcu dodać cukier, ocet do smaku.
Podałam z gotowanym jajkiem i posypałam pietruszką z koperkiem.
Cóż za pyszna zupka 👌
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇