Cześć, witam serdecznie!

Zaproponować Wam dziś chcę minipulpeciki doskonałe na obiad ale także jako przystawka na imprezę.

Zrobiłam je z mięsa wołowego, jednakże można użyć także wieprzowego.

~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~

•500 g mielonego mięsa wołowego (może być również wieprzowe)

•60 ml lodowatej wody•

1 rozkłócone jajko

•mąka krupczatka do obtoczenia kotlecików

•czosnek przeciśnięty przez praskę

•drobno posiekana natka pietruszki ok. 2 łyżki •przyprawy: sól, pieprz

Do mięsa dodałam wszystkie wyżej wymienione składniki, dobrze wyrobiłam. Schłodziłam masę w lodówce ok 30 minut. Zwilżonymi dłońmi formowałam malutkie pulpeciki, które obtaczałam w mące krupczatce .

Smażyłam na mocno rozgrzanej oliwie.Podałam z frytkami, ostrym keczupem i warzywami gotowanymi na parze.

Można podać tez w formie przystawki, wtedy każdy kotlecik nabić wykałaczką.

~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~

Polecam spróbować przepis Kochani 🙂

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/