Cześć, witam serdecznie!
Zaproponować Wam dziś chcę minipulpeciki doskonałe na obiad ale także jako przystawka na imprezę.
Zrobiłam je z mięsa wołowego, jednakże można użyć także wieprzowego.
~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
•500 g mielonego mięsa wołowego (może być również wieprzowe)
•60 ml lodowatej wody•
1 rozkłócone jajko
•mąka krupczatka do obtoczenia kotlecików
•czosnek przeciśnięty przez praskę
•drobno posiekana natka pietruszki ok. 2 łyżki •przyprawy: sól, pieprz
Do mięsa dodałam wszystkie wyżej wymienione składniki, dobrze wyrobiłam. Schłodziłam masę w lodówce ok 30 minut. Zwilżonymi dłońmi formowałam malutkie pulpeciki, które obtaczałam w mące krupczatce .
Smażyłam na mocno rozgrzanej oliwie.Podałam z frytkami, ostrym keczupem i warzywami gotowanymi na parze.
Można podać tez w formie przystawki, wtedy każdy kotlecik nabić wykałaczką.
~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~
Polecam spróbować przepis Kochani 🙂
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/