600 g twarogu z wiaderka u mnie wielun temp pokojowa
3 jajka ugotowane na twardo
Łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej
70 g masła temp pokojowa
Galaretka cytrynowa
Galaretka jagodowa
Jagody mrożone
Biszkopciki , można je też pominąć
250 g mascarpone
200 ml śmietanki 30% lub 36%
Cukier puder do smaku

Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody a Jagodową przygotować według instrukcji na opakowaniu.
Twaróg, obrane jajka i skórkę kandyzowaną zblendować razem i wymieszać z przestudzoną galaretką cytrynową.
Masło utrzeć na puch i wciąż ucierając stopniowo dodawać masę twarogową.
Na dnie szklanek bądź innego naczynia rozłożyć biszkopciki, wylać masę twarogową, odstawić do lodówki.
Kiedy masa zrobi się sztywna , rozłożyć na wierzchu jagody i zalać tężejącą galaretką jagodową.

Deser podałam z kremem z mascarpone i dodatkową porcją mrożonych jagód.

Krem: ubiłam śmietankę, dodałam mascarpone i cukier puder wedle uznania i chwilę jeszcze ubijałam.

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇

https://instagram.com/kuchnianaluzie.pl?igshid=YmMyMTA2M2Y=