1 cebula szalotka
2 przeciśnięte przez praskę Ząbki czosnku
200 g boczku wędzonego
250 g pieczarek
Puszka pomidorów krojonych
Średnia kapusta pekińska
Przyprawy pieprz sól curry sos sojowy
2 łyżki słonecznika łuskanego
Kawałki boczku podsmazylam ok 10 minut na wolnym ogniu po czym dodałam poszatkowaną cebulę i czosnek. Smazylam około 5 minut.
Dodałam następnie pokrojone na pół pieczarki i smazylam około 10 minut.
Kapustę pekińską pokroilam w kawałki i dodałam do pieczarek. Przyprawiłam do smaku i dusiłam pod przykryciem 30 minut.
Po tym czasie dodałam pomidory z puszki i już bez przykrycia gotowałam do odparowania ok 10 minut.
Na patelni rozpuściłam odrobinę masła i podsmażyłam ziarenka słonecznika.
Kapustę posypałam słonecznikiem i koperkiem.
Było przepysznie 😍
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇