7 bioderek z kurczaka
Pół selera
1 por
1 szalotka
1 korzeń pietruszki
3 marchewki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka czosnku granulowanego i słodkiej papryki , 2 łyżki przyprawy do flaków, majeranek wedle uznania, 10 kulek ziela angielskiego, 3 listki laurowe
Mięso zalałam 2,5 litra zimnej wody. Doprowadziłam pod przykryciem do wrzenia. Pościągałam szumowiny .
Warzywa drobno poszatkowalam, pokroilam a następnie podsmazylam na łyżce masła.
Dodałam do udek wraz z przyprawami i gotowałam razem ok godzinę.
Wyjęłam po godzinie mięso, obrałam od kości i pokroilam w kawałki. Dodałam spowrotem do zupy wraz z koncentratem pomidorowym.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇