Opakowanie ciasta francuskiego
Jajko
Odrobina mleka
250 ml śmietanki 30%
250 g mascarpone
2 łyżki cukru pudru
Owoce
Mięta
Opakowanie ciasta francuskiego złożyłam na połowę wzdłuż dłuższego boku. Nakłułam całość widelcem i posmarowałam jajkiem wymieszanym z odrobiną mleka.
Wierzch posypałam cukrem (najlepiej brązowym).
Piekłam w 200 stopniach ok 20 minut.
Ostudzilam.
250 ml śmietanki 30 % dobrze schłodzonej ubilam na pół sztywno. Dodałam następnie 250 mascarpone i 2 łyżki cukru pudru. Zmiksowalam do zgęstnienia.
Kremem wypełniłam rękaw cukierniczy. Na ciasto wyłożyłam krem i owoce. Przyozdobiłam listkami mięty.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇