Cześć, czołem 🙋‍♀️
Jak się macie w czwartek?
Jesienna chandra Was, mam nadzieję nie dopada ?
Przecież jest jeszcze lato 🙂 i z taką myślą funkcjonować należy 👍😁

Podrzucam przepis na megaśne babeczki tudzież muffinki jak kto woli 🙂
Są naprawdę świetne.

Swoje zrobiłam w thermomixie i wyszły fenomenalne ! Dzieciakom uszy sie trzęsły tak jadły!

Pamiętam o tym, że nie wszyscy posiadają ten wypas sprzęt,  dlatego z myślą o Was podaję przepisik .

A tym wg mnie szczęśliwcom, którzy sprzęcior mają podpowiadam, że przepis dostępny jest na platformie cookidoo pod nazwą: Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym .
Rewelka 👌

200 g dojrzalych bananów pokrojonych w kawałki
170 g płynnego miodu bądź syropu z agawy
250 g masła orzechowego
200 g mąki owsianej
1 łyżeczka octu jabłkowego
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Szczypta soli

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i blendujemy dokładnie ale niedługo.

Składniki musisz przed blendowaniem możliwie jak najdrobniej pokroić by sam proces blendowania nie trwał długo ale by był zarazem dokładny.

Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami i wypełniamy je przygotowaną masą do 3/4 wysokości.

Pieczemy 20 – 25 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu muffinki zostawiamy w uchylonym piekarniku na 5 minut po czym studzimy je na kratce.

Uwielbiam takie szybkie i zdrowe przekąski.

Wykonanie w Thermomixie było naprawdę o wiele mniej pracochłonne i bardzo dokładne. Proces blendowania trwał krótko i dokładnie, dzięki czemu babeczki wyszły bardzo smaczne 🙂

fb kuchnia_na_luzie

Instagram kuchnia_na_luzie