Słodkie, kremowe ciasteczka z ciasta francuskiego – już sama nazwa brzmi pysznie, prawda? 😁

Przepis banalnie prosty , do dzieła! 🙂

Ciasto francuskie dzielimy wzdłuż na 3 paski. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w odstępach od siebie wg instrukcji na opakowaniu.

Gotowe paski ciasta studzimy i przekrawamy na mniejsze kwadraty a później wzdłuż, każdy kwadrat na 2 części.

Przygotowujemy krem.

200 ml śmietanki 30% ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy partiami 250 g mascarpone oraz 2 łyżki cukru pudru.

Na spód ciasta francuskiego nakładamy krem, następnie owoce (użyłam borówek, świetnie nadadzą się też świeże maliny), przykrywamy drugą częścią ciasta.

Wierzch posypałam cukrem pudrem a także liofilizowaną maliną w proszku. Można posypać też kakao 👌

Prosty, smaczny deserek . Polecam każdemu 👌👍 🙂

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/