cześć kochani , moja dzisiejsza propozycja dla was to kotlety smażone z kapusty włoskiej.
do ich przygotowania użyłam
3/4 sredniej główki kapusty włoskiej
150 g tartego sera żółtego
jedną szalotkę
2 Marchewki
4 jajka
200 g bułki tartej
Mąka kukurydziana bądź Bułka tarta do panierowania
przyprawy do smaku sól pieprz , pieprz ziołowy

Kapustę włoską poszatkowałam drobno.
Marchewkę starłam na Tarce o grubych oczkach.
wymieszałam razem kapustęz marchewką i ugotowałam w 200 g wody z jedną kostką warzywną Bio , pod przykryciem – 20 min mieszając co jakiś czas.

ugotowaną kapustę z marchewką bardzo dobrze odcisnęłam od nadmiaru wody i dodałam zeszkloną szalotkę, bułkę tartą, ser żółty oraz jajka . Wymieszałam i doprawiłam.
Z masy formowałam niewielkie kotleciki i panierowałam w mące kukurydzianej , można też w bułce tartej.
Smażyłam na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

podałam z ziemniakami a także z Mizerią (ogórek zielony wymieszany z jogurtem greckim plus trochę soli i pieprz).

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/profile.php?id=100031027107162

A także na Instagramie 👇

https://instagram.com/kuchnianaluzie.pl?igshid=YmMyMTA2M2Y=