Dzień dobry. Na dzisiaj przygotowałam zupę wiosenno warzywną „aż chce się żyć” 😁
Dni coraz dłuższe, coraz słonecznej na dworku, jeszcze dodać do tego ćwierkające wróbelki .. 😍 idzie wiosna!
I tak w ten rytm wiosenny , wiosenna zupka.
W jej przygotowaniu pomogła mi szatkownica marki Kohersen Polska . Wiele razy już Wam mówiłam o tym urządzeniu , jest tego naprawdę warte.
1 pierś z kurczaka
250 g zielonej fasolki szparagowej u mnie mrożonej
2 Marchewki
4 średnie ziemniaki
1 żółta papryka
1 Cebula
1 puszka groszku konserwowego
Natka Pietruszki, Koperek listki laurowe ziele angielskie sól pieprz
Pierś z kurczaka umieściłam w garnku dodałam dwa listki laurowe i ziele angielskie wlałam półtora litra gorącej wody i gotowałam 15 min następnie dodałam warzywa: marchewkę rozdrobnilam przy pomocy szatkownicy , ziemniaki pokroilam w większa kostke, paprykę w paski, cebulę drobno posiekalam.
Gotowałam 20 minut, po tym czasie wyjęłam mięso , pokroiłam w kawałki , włożyłam ponownie do garnka, dodałam opłukany groszek konserwowy , doprawiłam solą i pieprzem posypałam koperkiem.
do zupy dodać można słodką śmietanę trzydziestkę albo też mleko.
Współpraca http://www.kohersen.pl
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇