300 g białej fasoli jaś
150 g kiełbasy typu śląska
100 g boczku
2 cebule
3 Ząbki czosnku
Puszka pomidorów drobno krojonych u mnie mutti
2 łyżki keczupu
Majeranek, sól, pieprz, papryka słodka wędzona, ziele angielskie, liście laurowe
Fasolę zalać wodą i odłożyć na noc do lodówki by napęczniała. Następnego dnia ugotować ją w 700 g wody z dodatkiem 3 kulek ziela angielskiego i 2 listków laurowych a także kostki warzywnej bio lub innej. U mnie trwało to 80 minut.
kiełbasę i Boczek podsmażyć następnie dodać dwie cebule i trzy Ząbki czosnku przeciśnięte przez Praskę. Podsmażyć.
Dodać do garnka z fasolką i wodą w której się gotowała wraz z przyprawami i puszką pomidorów.
Zagotować.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇