Gotujemy budyń z torebki albo domowy. Ja zrobiłam w thermomixie z następujących proporcji
500 g zimnego mleka
3 jajka
50 g cukru
45 g skrobi ziemniaczanej

Zagotować 400 ml mleka.
Skrobię , cukier i jajka wymieszać w 100 ml mleka, Wszystko przelać powoli do gotującego mleka i mieszając gotować na niskiej mocy palnika do zgęstnienia.

Budyń następnie przełożyłam do miseczki, wierzch nakryłam folią spożywczą tak by stykała się z budyniem i odstawiłam do ostygnięcia.

2 arkusze ciasta francuskiego pokroilam w prostokąty jak na filmie. Na każdej połówce prostokąta rozłożyłam porcje budyniu a na nim układałam kawałki brzoskwiń z puszki.
Następnie przykrylam drugą połową ciasta , nacielam wierzch i posmarowałam jajkiem.

Piekłam 25 minut w 200 stopniach.

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇

https://instagram.com/kuchnianaluzie.pl?igshid=YmMyMTA2M2Y=