Malutki, mini torcik owocowy. Biszkopt z 3 jajek, forma średnica 18 cm .
Biszkopt przekroilam i nasączyłam każdą część ponczem:
120 ml wody
1 łyżeczka soku z cytryny
przełożyłam fruzeliną wiśniową:
450 g mrożonych wiśni wsypałam do garnka i dodałam sok z połowy cytryny i łyżkę cukru (można z 3 ale mój biszkopt był słodki więc fruzeliny nie słodzilam zbyt mocno). Gotowałam mieszając, odlałam większość soku i dodalam łyżeczke mąki ziemniaczanej wymieszanej w 3 łyżkach zimnej wody. Wymieszałam , odstawilam do ostygnięcia.
Na fruzelinę wyłożyłam krem z mascarpone: zmiksowalam 200 ml śmietanki 36% z 250 g mascarpone i łyżką cukru pudru.
Cały torcik wysmarowałam 😁 czekoladą:
150 g mlecznej czekolady
70 g śmietany 36%
Śmietankę podgrzałam i dodałam czekoladę. Mieszając roztopiłam wszystko i wystudziłam , smarowalam nią torcik i od razu układałam owoce.
Schodziłam i nazajutrz jedliśmy 🙂 było super 🤗😁
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇