Do przygotowania tej potrawy użyłam najwyższej jakości mięsa od Zakłady Mięsne Stanisławów
Wiecie że firma prowadzi rozbiór mięsa bezpośrednio w swoim zakładzie? A mięso pochodzi od polskich dostawców. Gwarantuje to świeżość i najwyższą jakość mięsa oraz wędlin, które z niego powstają.

Do przygotowania żeberek w kapuście kiszonej potrzeba:

1,5 kg pasków żeberek wieprzowych od www.zmstanislawow.pl
2 cebule u mnie 170 g
270 g boczku łososiowego od www.zmstanislawow.pl
Przyprawa do żeberek, użyłam gotowej
1 kg kapusty kiszonej
Przyprawy do kapusty: pieprz ziołowy, papryka słodka, pieprz czarny, kminek mielony , 4 kulki ziela angielskiego, 3 listki laurowe

Paski żeberek obsypujemy przyprawą wymieszaną z odrobiną oliwy. Dokładnie obsmazamy z każdej strony.
Mięso odkładamy na talerz i smażymy na tej samej patelni pokrojony w kostkę boczek a później dokładamy jeszcze cebulę.
Następnie szatkujemy drobno kapustę kiszoną ktorą przekładamy na patelnię z boczkiem. Dodajemy przyprawy. Smażymy ok 15 minut.

W naczyniu żaroodpornym wykładamy połowę kapusty, rozkładamy na nią wszystkie kawałki mięsa, przykrywamy pozostałą częścią kapusty.

Pieczemy pod przykryciem 1,5 h . Po tym czasie pieczemy bez przykrycia dodatkowe 15 minut.

Było bardzo smacznie 👌

Współpraca z www.zmstanislawow.pl

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇

https://instagram.com/kuchnianaluzie.pl?igshid=YmMyMTA2M2Y=