500 g mięsa wieprzowego wołowego
250 g kapusty pekińskiej
Szklanka ugotowanego ryżu
Cebula
Olej do podsmazenia
3 łyżki bułki tartej (bezglutenowe: mąki kukurydzianej)
Przyprawy sól, pieprz, łyżka majeranku, łyżeczka słodkiej papryki.
Sos
80 g cebuli
2 Ząbki czosnku
Olej
1000 g pomidorów całych w puszce
100 g wody
100 ml śmietanki 30%
100 g papryki czerwonej
Łyżeczka cukru
Sól pieprz
Drobno pokrojoną Kapustę pekińską podsmażamy wraz z poszatkowaną cebulą.
Mięso mieszamy wraz z ostudzoną kapustą pekińską z cebulą, z zimnym ugotowanym ryżem, z przyprawami oraz trzema łyżkami bułki tartej bądź mąki kukurydzianej.
formujemy owalne kotlety które panierujemy dodatkowo w bułce tartej bądź mące kukurydzianej i podsmażamy na oleju.
Podsmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem i pieczemy w 170° 40 min.
Sos
Cebulę wraz z czosnkiem szatkujemy i podsmażamy. Dodajemy pomidory, wodę, pokrojoną paprykę czerwoną, cukier, sól i pieprz.
Smażymy razem pod przykryciem parę minut ok 15, mieszając co jakiś czas.
całość przelewamy do kielicha blendera i Blendujemy na gładki sos ktorym zalewamy gołąbki
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/profile.php?id=100031027107162
A także na Instagramie 👇