Hej kochani.
Przygotowałam tosty w trochę innej formie. Polecam Wam Kochani , będziecie się zajadać ! 🙂
Chleb tostowy moczymy w jajku następnie układamy na nim szynkę, serek topiony tostowy, posypujemy mozzarellą.
Na wierzchu kładziemy kolejny kawałek chleba tostowego zanurzonego w jajku. Kolejny plaster serka topionego tostowego, szynka i mozzarella.
W skrócie wygląda to następująco:
Chleb tostowy moczony w jajku – 8 jajek
Szynka – 330 g
Ser topiony tostowy – 12 plastrow
Mozzarella
Chleb w jajku
Ser topiony tostowy
Szynka
Mozzarella
Kochani ja użyłam 12 kromek chlebka tostowego pełnoziarnistego i układałam w naczyniu żaroodpornym.
Zapieklam wszystko w 180 stopniach przez 35 minut.
Szynkę starałam w szatkownicy marki Kohersen 👇🏻
która rewelacyjnie sobie z tym zadaniem poradziła. Dzięki temu miałam fajne wiórka wędliny i nimi posypywałam tosty.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇
https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/
Wpis dzięki Współpracy z Kohersen Polska