500 g Ugotowanych ziemniakow (większa kostka) wymieszałam z :
3 kiszonymi ogórkami
1 pęczkiem szczypiorku lub cebulą jeśli nie masz
1 pęczkiem rzodkiewki
2 łyżkami majonezu i
1 łyżeczką musztardy

Przyprawiłam solą, pieprzem , troszkę zieleninki i gra gitara. Pysznie wyszło , do mięsa akurat 😍

Mięso (udka z kurczaka) upiekłam w następujący sposób:

Bioderka natrłam przyprawami dzień wcześniej i odłożyłam do lodówki. Nazajutrz wyjęłam z lodówki godzinkę przed pieczeniem.

Marynata
(Może to być gotowa mieszanka albo po prostu sól, pieprz, papryka słodka, ostra, curry , czosnek granulowany, mielony imbir – to moja podstawa kiedy nie mam gotowca , wszystko sypie na oko i mieszam z oliwą z oliwek)

Upiekłam bez przykrycia w 180 stopniach 50 minut.

Idealnie sprawdzi się do takiego mięsa prosta, najzwyklejsza sałatka ziemniaczana.

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇

https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/