2 Ząbki czosnku
100 g cebuli
200 g marchewki
30 g oliwy z oliwek
15 g mąki ziemniaczanej
800 g piersi z kurczaka
2 łyżki musztardy użyłam sarepskiej
1 łyżka świeżych liści bazylii albo tymianku
150 g wody
2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej używam Vegety natur
100 g serka kanapkowego może być też słodka śmietanka 30%
Czosnek, cebulę, marchewkę bardzo drobno kroimy. Możemy też zetrzeć na Tarce lub poszatkować w malakserze.
Na oliwie z oliwek smażymy całość przez chwilę z dodatkiem Mąki ziemniaczanej.
Po tym czasie przelewamy całość do garnka, dodajemy musztardę, wodę oraz wszystkie przyprawy.
Gotujemy pod przykryciem na niskiej mocy palnika od zagotowania 15 min.
Dodajemy pokrojone w drobne kawałki piersi z kurczaka i znowu gotujemy przez około 15 min.
Na sam koniec Serek kanapkowy lub śmietankę, dobrze wymieszać i gotować przez minutę .
U mnie danie sprawdziło się z makaronem premium od Nudle Śląskie – Makarony Rzemieślnicze
Współpraca z http://www.nudleslaskie.pl
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇