1 kg schabu
Cebula
Pieprz sól ziele angielskie, liście laurowe
Pomidory suszone ok 50 g

Schab kroimy w plastry.
Rozbijamy lekko tłuczkiem.
Przyprawiamy.
Pomidory zalewamy wrzątkiem.
Mięso dobrze podsmażamy.
Przekładamy do garnka.
Na tej samej patelni szklimy poszatkowaną cebulę.
Do garnka z mięsem Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie, suszone pomidory bez wody i podsmazona cebulę.
Zalewamy wodą do wysokości mięsa.
Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
U mnie ok 1 godziny.
Wyciągamy mięso.
Cały sos blendujemy, można dodać ok 100 ml zimnej śmietany 30% dobrze wymieszanej z łyżką mąki. Ja nie dodałam, bo mój sos po zblendowaniu był wystarczająco gęsty. Do ziemniaków taki sosik mega pychota 😍

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇

https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/