Dzień dobry 👍

Prezentuję dzisiaj rogaliki z ciasta francuskiego. Szybkie smaczne, polecam i zachęcam do pieczenia 🙂

Potrzebujemy 2 gotowe płaty ciasta francuskiego, marmolade i masło orzechowe.

Smarujemy ciasto marmoladą (u mnie figowa) i masłem orzechowym.
Przykrywamy drugim płatem. Nacinamy ciasto wzdłuż na połowę, następnie wycinamy trójkąty. Każdy trójkąt zawijamy od szerszej strony do węższej. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach.

Łatwo szybko i smacznie.

Jaki jeszcze macie pomysł na nadzienie do takich rogalików??

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇

https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/