Dzień dobry 👍
Prezentuję dzisiaj rogaliki z ciasta francuskiego. Szybkie smaczne, polecam i zachęcam do pieczenia 🙂
Potrzebujemy 2 gotowe płaty ciasta francuskiego, marmolade i masło orzechowe.
Smarujemy ciasto marmoladą (u mnie figowa) i masłem orzechowym.
Przykrywamy drugim płatem. Nacinamy ciasto wzdłuż na połowę, następnie wycinamy trójkąty. Każdy trójkąt zawijamy od szerszej strony do węższej. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach.
Łatwo szybko i smacznie.
Jaki jeszcze macie pomysł na nadzienie do takich rogalików??
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇