Cześć kochani moi mili. Na obiad krupnik 👍 🙂

Prosty najzwyklejszy na świecie przepis.

300 g drobno pokrojonych warzyw, marchewka, ziemniak, korzeń pietruszki, por, seler po kawałku
1 poszatkowana cebula
80 g kaszy jęczmiennej perłowej grubej
2 lyzki masła
2 większe suszone grzyby
1,5 l wody bądź bulionu
Liść laurowy, ziele angielskie

Włoszczyznę rozdrobnić, cebulę poszatkować. Całość podsmażyć na maśle. Zalać bulionem bądź wodą z kostkami warzywnymi bio. Dodać 2 suszone grzybki, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować 20 minut. Na koniec dodać dobrze wypłukaną kaszę i gotować jeszcze ok 15 minut.

Gotowe 👌👍

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

a także na Instagramie 👇

https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/