Cześć kochani moi mili. Na obiad krupnik 👍 🙂
Prosty najzwyklejszy na świecie przepis.
300 g drobno pokrojonych warzyw, marchewka, ziemniak, korzeń pietruszki, por, seler po kawałku
1 poszatkowana cebula
80 g kaszy jęczmiennej perłowej grubej
2 lyzki masła
2 większe suszone grzyby
1,5 l wody bądź bulionu
Liść laurowy, ziele angielskie
Włoszczyznę rozdrobnić, cebulę poszatkować. Całość podsmażyć na maśle. Zalać bulionem bądź wodą z kostkami warzywnymi bio. Dodać 2 suszone grzybki, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować 20 minut. Na koniec dodać dobrze wypłukaną kaszę i gotować jeszcze ok 15 minut.
Gotowe 👌👍
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇