Kochani na obiad poleca się mięsko od
Jest to polska, rodzinna firma. Swoje sklepy firmowe prowadzą głównie na mazowszu, jednakże myślą o tym, by poszerzyć działalność o resztę wojewodztw.
Do firmy trafia polskie mięso, które na miejscu poddane zostaje rozbiorowi.
Gwarantuje to moi mili, świeżość i doskonałą jakość produktów.
1,5 kg łopatki od https://www.zmstanislawow.pl pokroilam w plastry. Każdy plaster rozbiłam lekko tłuczkiem, zamarynowałam i odstawiłam do lodówki na 2 godziny (najlepiej na całą noc).
Składniki marynaty:
100 g keczupu
2 łyżki musztardy
50 ml sosu sojowego
Po łyżeczce: Czosnek granulowany, papryka słodka, papryka wędzona, może być chili, czosnek niedźwiedzi .
+ Ok 10 średnich cebul
Zamarynowane mięso rozkładamy w naczyniu żaroodpornym na przemian z pokrojoną cebulą.
Pieczemy pod przykryciem 2 godziny w 190 stopniach. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy ok. 15 minut bez przykrycia.
Ziemniaki kroimy w plastry i gotujemy. Przyprawiamy następnie łyżką masła wymieszaną z przyprawą do ziemniaków lub sami tworzymy taka przyprawę (sól, rozmaryn, tymianek, papryka słodka, wędzona, ostra) .
Smażymy do zarumienienia .
Surówki to pomidory z cebulą i śmietaną 18%
Ogórki kiszone.
Bardzo dobry obiad, polecam kochani 👌
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇
https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇
https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/
Wpis powstał przy współpracy z firmą https://www.zmstanislawow.pl