Kochani na obiad poleca się mięsko od

https://www.zmstanislawow.pl

Jest to polska, rodzinna firma. Swoje sklepy firmowe prowadzą głównie na mazowszu, jednakże myślą o tym, by poszerzyć działalność o resztę wojewodztw. 

Do firmy trafia polskie mięso, które na miejscu poddane zostaje rozbiorowi. 

Gwarantuje to moi mili, świeżość i doskonałą jakość produktów.

1,5 kg łopatki od https://www.zmstanislawow.pl pokroilam w plastry. Każdy plaster rozbiłam lekko tłuczkiem, zamarynowałam i odstawiłam do lodówki na 2 godziny (najlepiej na całą noc). 

Składniki marynaty:

100 g keczupu

2 łyżki musztardy

50 ml sosu sojowego 

Po łyżeczce: Czosnek granulowany, papryka słodka, papryka wędzona, może być chili, czosnek niedźwiedzi .

+ Ok 10 średnich cebul

Zamarynowane mięso rozkładamy w naczyniu żaroodpornym na przemian z pokrojoną cebulą. 

Pieczemy pod przykryciem 2 godziny w 190 stopniach. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy ok. 15 minut bez przykrycia. 

Ziemniaki kroimy w plastry i gotujemy. Przyprawiamy następnie łyżką masła wymieszaną z przyprawą do ziemniaków lub sami tworzymy taka przyprawę (sól, rozmaryn, tymianek, papryka słodka, wędzona, ostra) .

Smażymy do zarumienienia .

Surówki to pomidory z cebulą i śmietaną 18%

Ogórki kiszone.

Bardzo dobry obiad, polecam kochani 👌

Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇

https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/

A także na Instagramie 👇

https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/

Wpis powstał przy współpracy z firmą https://www.zmstanislawow.pl