Dzień dobry Kochani.
Przepis podrzucam na gulasz dzisiaj.
Z indyka zrobiłam.
Nie muszę chyba dodawać że pyszny? 🙂

A Wy jaki gulasz najczęściej robicie??

500 g udźca z indyka
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
Puszka pomidorów w calosci
2 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
Sól, pieprz, papryka słodka, wędzona, czosnek niedźwiedzi

Mięso pokroilam w kawałeczki. Podsmazylam porządnie. Następnie przyprawiłam i dodałam pokrojoną marchewkę, łodygę selera.
Zalałam wodą do wysokości mięsa.
Gotowałam do miękkości.
Pomidory zblendowalam, dodałam do gulaszu.
Podgotowalam całość bez przykrycia do czasu aż sos zgęstniał.

Podałam z ziemniakami i buraczkami na ciepło.

Buraczki
500 g czerwonych buraków ugotować
Zetrzeć na tarce .

Dodac
15 g masła
10 g soku z cutryny
10 g cukru
Sól
50 g kwaśnej śmietany wymieszanej z 5 g mąki ziemniaczanej

Podgotować całość do zgęstnienia

Lubię gulasz z kaszą , ziemniakami , z makaronem a Ty? Z kluskami?? 🙂