Dzień dobry Kochani.
Przepis podrzucam na gulasz dzisiaj.
Z indyka zrobiłam.
Nie muszę chyba dodawać że pyszny? 🙂
A Wy jaki gulasz najczęściej robicie??
500 g udźca z indyka
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
Puszka pomidorów w calosci
2 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
Sól, pieprz, papryka słodka, wędzona, czosnek niedźwiedzi
Mięso pokroilam w kawałeczki. Podsmazylam porządnie. Następnie przyprawiłam i dodałam pokrojoną marchewkę, łodygę selera.
Zalałam wodą do wysokości mięsa.
Gotowałam do miękkości.
Pomidory zblendowalam, dodałam do gulaszu.
Podgotowalam całość bez przykrycia do czasu aż sos zgęstniał.
Podałam z ziemniakami i buraczkami na ciepło.
Buraczki
500 g czerwonych buraków ugotować
Zetrzeć na tarce .
Dodac
15 g masła
10 g soku z cutryny
10 g cukru
Sól
50 g kwaśnej śmietany wymieszanej z 5 g mąki ziemniaczanej
Podgotować całość do zgęstnienia
Lubię gulasz z kaszą , ziemniakami , z makaronem a Ty? Z kluskami?? 🙂