Cześć Kochani.
Dziś na obiadek serwowałam kotlety drobiowe, kieszonki z warzywami w środku.
Podałam je z ziemniakami i surówką drobno poszatkowaną, co by Leon nie miał trudności z gryzieniem 🙂
Do obiadu zainspirowała mnie Krysia @pyszna_codziennosc , uwielbiam jej pomysly 🙂
Polecam te kotleciki a’la devolaje , zróbcie sobie na obiadek 👍😉
*Sznycle z fileta z indyka (moze być też schab albo kurczak)
*Ser żółty tarty lub mozzarella
*Średnia marchewka
*Średnia cukinia
*Cebula
*Ząbek czosnku
*Przyprawy sól pieprz curry papryka słodka
*Panierka mąka jajko bułka tarta
Sznycle z fotela z indyka lekko rozbiłam tłuczkiem, przyprawiłam solą, pieprzem.
Na połówkę kotleta kładłam farsz przykrywając go drugą połówką kotleta.
Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. Smażyłam na rozgrzanym oleju.
Farsz
Jedną cebulę drobno poszatkowałam i podsmażyłam na odrobinie oleju z przeciśniętym przez Praske czosnkiem. Przyprawiłam solą, pieprzem, papryką słodką i przyprawą curry.
Następnie starłam na Tarce o drobnych oczkach jedną średnią marchewkę i jedną małą cukinie. Dodałam do cebuli i smażyłam tak długo aż warzywa odparowały.
Gdy farsz trochę ostygł wymieszałam go z serem.
Jeżeli chcesz być na bieżąco z każdym moim wpisem to Zapraszam Cię do polubienia mojej strony na fb 👇https://www.facebook.com/Kuchnia_na_luzie-101471071763697/
A także na Instagramie 👇https://www.instagram.com/kuchnia_na_luzie/