Wygląda ciekawie to jedzonko moje 😁 właściwie od razu widać, na pierwszy rzut oka, że to są przecież, jabłka pod kruszonką! Ha!
Wiedzieliście, prawda ? 😁
Lubicie??

Powiem szczerze, że ja, osobiście, kruche ciasto, to mogę bez dodatków zjadać ! Tak mi smakuje 👌
Pycha 😊😊😊

Robiłam w thermomixie Kochani. Dla tych co mają sprzęt, przepis dostępny na platformie cookidoo pod nazwą: jabłka pod kruszonką.

A dla tych co sprzętu nie mają, podaje proporcje i wskazówki, by mogli spróbować zrobić i skosztować tego rarytasu 👌

🥧50 g miękkiego masła + trochę jeszcze do natłuszczenia formy
🥧500 g obranych jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w kawałeczki
🥧2 łyżeczki cynamonu albo mniej jeśli ktoś nie lubi
🥧50 g cukru (dałam ksylitolu)
🥧50 g płatków owsianych
🥧50 g mąki (dałam tortowej orkiszowej)

Drobno pokrojone jabłka wymieszać z łyżeczką cynamonu.
Formę 25 cm x 25 cm natłuścić.
Jabłka przełożyć do formy.

Do miski włożyć:
Masło
Cukier
Płatki owsiane
Mąkę
Cynamon, pozostały

Za pomocą robota kuchennego wyrobić kruche ciasto i obsypać nim jabłka.
Jeśli nie macie robota, szybko zagniećcie ciacho dłońmi.

Piec ok 25 minut 200 stopni (aż kruszonka się zarumieni) .
Wystudzić.
Nałożyć sobie odpowiednią ilość.
Szamać.

👌👌

Jeżeli chcecie być na bieżąco z moimi wpisami, żadnego nie przeoczyć, to pamiętajcie jeszcze o tym, że na fb mnie znaleźć możecie i Instagramie też 🙂 pod nazwą 👉kuchnia_na_luzie👈 a tam obserwujcie mnie i polubcie, skomentujcie, udostępnijcie no i zapiszcie post. W ten sposób dziękujecie mi za to, co dla Was wrzucam 🙂

Ps.
A te jabłka to gorąco czy zimno lubicie?

Ps.2
@wrednakuchnia extra te Twoje talerzyki 👌😍 🙂