Zrobiłam sobie dzisiaj zupkę buraczkową ????

Zjadłam z apetytem i nie tylko ja !
Koniecznie zróbcie sobie tez ????

Biała część pora
2 marchewki
Kawałeczek korzenia selera
1 pietruszka korzen
4 większe ziemniaki
1 listek laurowy
2 ziela angielskie
Wszystko pokroiłam i na odrobinie oleju porządnie podsmażyłam.

Do warzyw dołożyłam 500 g pokrojonego mięsa na gulasz z indyka. Dalej razem smażyłam.
Następnie zalałam 2 l wody i gotowałam pod przykryciem 30 minut.

W tym czasie 5 sztuk buraków obrałam i starłam na tarce o drobnych oczkach. Dodałam je do zupy i podgotowałam razem 15 minut.

Następnie wyłączyłam palnik i dolałam sok z cytryny (prawie całej cytryny) – ty dodaj tyle ile lubisz.

Puszka fasoli czerwonej, odsączyłam i hop do gara.

Dodałam jeszcze 2 łyżki ksylitolu (zwykłego cukru można mniej) i posoliłam całość do smaku.

Zupkę można podać ze śmietaną 30% albo gęstą np 12 % (ale wtedy trzeba ją zahartwować).

Na koniec koniecznie mnóstwo koperku ????????????????